VarioTronic

Elektronisch in hoogte verstelbaar

Met de VarioTronic kunt u gemakkelijk de hoogte van het wandcloset aanpassen aan de wensen van de gebruiker. Maximaal zit- en sta-op-comfort (18 cm hoger dan standaard closethoogte) met een ideale hoogte voor optimale stoelgang (2 cm lager dan standaard closethoogte).


Speciaal ontwikkeld voor

 • Ziekenhuizen en andere zorginstellingen, meer comfort voor de patiënt en gemak verzorger
 • Ieder woonhuis waarbij de zelfstandige en comfortabele toiletgang behouden blijft
 • Levensloopbestendige woningen
 • Revalidatiecentra
Vraag bij uw comfortinstallateur om de WISA VarioTronic!

Een kleine aanpassing, een wereld van verschil

Mensen worden steeds ouder en willen langer thuis blijven wonen. Deze wens kan in vervulling gaan door relatief kleine levensloopbestendige aanpassingen in de woonomgeving aan te brengen. Een zelfstandige toiletgang wordt als zeer prettig ervaren. Gebrek aan privacy weerhoudt veel mensen van het tijdig naar het toilet gaan, met alle gevolgen van dien. Door de zelfstandigheid te vergroten kan incontinentie worden voorkomen. Daarnaast bevordert de juiste ergonomische positie van het toilet tevens de stoelgang.

Optimale toegankelijkheid, bewegingsruimte en keuze

Om personen met een beperking voldoende gebruikscomfort te bieden is er voor gekozen om de VarioTronic zo te ontwerpen dat de maximale breedte van het element slechts 42 cm is. Dit maakt een transfer van rolstoel naar toilet zeer eenvoudig. Een wandcloset met een standaard afmeting (in plaats van modellen met een voorsprong van 70 cm) past perfect. De lengte van dit wandcloset opgeteld bij de diepte van het element maakt samen de ideale afmeting van een toilet dat gebruikt wordt door mensen met een lichamelijke beperking.


Productomschrijving

De VarioTronic is een voorwandsysteem dat elektrisch in hoogte verstelbaar is. Op basis van XS spoeltechniek. Door middel van een afstandsbediening is de hoogte van het toilet eenvoudig met 20 cm (-2cm/+18cm) te verstellen. Minimale hoogte wandcloset (bovenkant keramiek) is 38 cm. De maximale hoogte is 58 cm. Het systeem is aan beide zijkanten en planchetzijde afgewerkt met RVS panelen. Dit is tevens de service-ingang van het element. De voorzijde van het element kan naar wens worden uitgevoerd met HPL (standaard kleur wit) of met veiligheidsglas (kleur wit of zwart). Daarnaast kan men kiezen voor bijbehorende opklapbare steunbeugels die optioneel verkrijgbaar zijn in de kleuren wit of zwart.

Bijzonderheden


 • Het voorwandsysteem is zo smal dat men er gemakkelijk met een rolstoel naast kan manoeuvreren.
 • Esthetisch zeer fraai.
 • De zij- en wandafwerking is uitgevoerd in hoogwaardig RVS.
 • Service mogelijk vanaf de zijkant.
 • Statische belasting van 400 kg mogelijk.
 • Personen tot 180 kg kunnen worden gelift.
 • Steunbeugels aan zijkant volledig opklapbaar naast het frame voor een optimale transfer.
 • Steunbeugels bewegen mee met het element.
 • Steunbeugels zijn eenvoudig te (de)monteren.
 • Het voorwandsysteem laat zich makkelijk monteren.
 • Uit te voeren met ieder XS bedieningspaneel,mechanisch, pneumatisch of elektronisch.

Bedieningspanelen

Voor de bediening van het VarioTronic spoelreservoir kan gekozen worden voor mechanische-, pneumatische- of elektronische bedieningspanelen. Alle WISA bedieningspanelen zijn ontworpen met de consument en de vakman voor ogen. Het resultaat is een reeks bedieningspanelen met een aansprekende vormgeving en bedieningsgemak voor de gebruiker én montagevriendelijkheid voor de installateur. Altijd gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit met een gegarandeerde lange levensduur.

Contactloos

Met de Eos panelen van WISA haalt u state of the art bedieningspanelen in huis. Een sieraad voor iedere toilet of badkamer. Comfortabel en hygiënisch spoelen door middel van moderne elektronica. Wanneer u het toilet nadert komt het paneel tot leven, twee indicatoren lichten dan langzaam op. Wanneer u simpelweg uw hand voor het bedieningspaneel beweegt neemt de techniek het van u over en zal er volautomatisch worden gespoeld. Met een speciale WISA applicatie voor uw mobiele telefoon of tablet kunt u makkelijk instellingen van het bedieningspaneel wijzigen. U kunt eenvoudig de automatische spoeling in- of uitschakelen hierdoor creëert u extra comfort omdat de gebruiker geen extra handelingen meer hoeft te verrichten om door te spoelen.

Return on Investment

Neem als voorbeeld een verzorgingshuis waarbij twee kamers zijn geschakeld aan 1 badkamer. De hoogte verstelbaarheid van de VarioTronic in combinatie met de steunbeugels zorgt voor grotere mate van zelfstandigheid. Twee bewoners gaan ieder gemiddeld 5 keer per dag naar het toilet. Een toiletbezoek duurt circa 3 minuten. Door zelfstandig gebruik te kunnen maken van het toilet is er een half uur per dag minder zorg nodig bij de toiletgang. Dit afgezet tegen de loonkosten in de zorg en de (economische) levensduur van de VarioTronic, laat zien dat er in 10 jaar tijd € 36.500,- (opportuniteitskosten) bespaart kan worden. Los van een kostenbesparing kan de verpleging andere zorg verlenen. Als hulp bij toiletgang toch noodzakelijk is, zorgt de VarioTronic ervoor dat de zorgverlener fysiek minder belast wordt.

Bouwfase

De VarioTonic is een bijzonder voorwandsysteem. In tegenstelling tot de meeste voorwandsystemen dient men in dit geval de wand en de vloer volledig af te werken alvorens de VarioTronic wordt geplaatst.

Fase 1

Watertoevoer, rioolafvoer en elektrische aansluiting zijn reeds op vooraf aangegeven positie gemonteerd. De VarioTronic kan in twee afzonderlijke delen worden geleverd. Het basis element en de afwerking.

Fase 2

Plaatsing van het basis element. Dit standaard basisdeel bestaat uit het frame, reservoir en de motor en wordt tegen de afgewerkte wand geplaatst en aangesloten.

Fase 3

Afwerking van het element. In een later stadium, vlak voor oplevering, wordt het basis element omkleed met frontpaneel en RVS zijpanelen. Hiermee wordt de kans op beschadiging tijdens de bouw gereduceerd.

Neem contact met ons op

Ondersteunde bestandstypen:.jpg, .jpeg, .png, .webp, .gif, .svg, .bmp, .tiff, .tif, .eps, .webm, .mkv, .flv, .ogv, .ogg, .mov, .mp4, .avi, .wmv, .pdf, .aac, .mp3, .wav, .flac, .oga, .wma, .txt, .doc, .ico, .zip, .rar, .psd, .docx
Ondersteunde bestandstypen:.jpg, .jpeg, .png, .webp, .gif, .svg, .bmp, .tiff, .tif, .eps, .webm, .mkv, .flv, .ogv, .ogg, .mov, .mp4, .avi, .wmv, .pdf, .aac, .mp3, .wav, .flac, .oga, .wma, .txt, .doc, .ico, .zip, .rar, .psd, .docx
Ondersteunde bestandstypen:.jpg, .jpeg, .png, .webp, .gif, .svg, .bmp, .tiff, .tif, .eps, .webm, .mkv, .flv, .ogv, .ogg, .mov, .mp4, .avi, .wmv, .pdf, .aac, .mp3, .wav, .flac, .oga, .wma, .txt, .doc, .ico, .zip, .rar, .psd, .docx
Ondersteunde bestandstypen:.jpg, .jpeg, .png, .webp, .gif, .svg, .bmp, .tiff, .tif, .eps, .webm, .mkv, .flv, .ogv, .ogg, .mov, .mp4, .avi, .wmv, .pdf, .aac, .mp3, .wav, .flac, .oga, .wma, .txt, .doc, .ico, .zip, .rar, .psd, .docx
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.