Fluidmaster herstructureert voor groei in Europa na overname WISA

Fluidmaster, Inc., 's werelds grootste fabrikant van onderdelen en accessoires voor toiletreservoirs, heeft vandaag haar nieuwe Europees managementteam en organisatiestructuur bekend gemaakt. Commerciële, operationele en financiële organisaties worden binnen Fluidmaster Europa samengebracht. Deze nieuwe structuur, die met onmiddellijke ingang geldt, volgt op de acquisitie van WISA BV eerder deze week en de recente strategische toevoegingen van Key Teknik  (Turkije), Kolektor LIV en Schwab sanitair tak (Slovenië), Opella Ltd. en CMI Distribution Ltd. (Verenigd Koninkrijk).

Mark Grosfeld, Algemeen Directeur van WISA BV, zal leiding gaan geven aan de Sales en Marketing activiteiten op het Europese continent en zal daarbij rapporteren aan Todd Talbot, President van Fluidmaster. Mike Fuqua, voorheen Algemeen Directeur van Fluidmaster UK, zal vanaf heden de productieactiviteiten in Europa, Turkije en het Verenigd Koninkrijk gaan leiden. Chip Boyles, eerder Vice President Finance en Controller voor Fluidmaster, zal de administratieve organisatie in Europa, Turkije en het Verenigd Koninkrijk gaan aansturen. Allen worden gestationeerd bij WISA in Arnhem, het nieuwe Europese Hoofdkantoor van Fluidmaster.
“ Met het bereiken van deze kritische massa binnen onze activiteiten in Europa, is het juiste leidinggevende team essentieel in het bevorderen van verdere wereldwijde groei.” zegt Talbot.  “Onze kernwaarden,  gericht op klantgerichtheid, service, innovatie en operational excellence zijn de drijvende kracht van onze onderneming en ik weet dat dit drietal uitstekende managers in dit aspect succesvol en doelgericht onze activiteiten in Europa verder zullen vormgeven en uitbreiden.”

 

Over Fluidmaster
Fluidmaster – wereldwijd actief en nog altijd in handen van de familie die haar in 1957 heeft opgericht – staat bekend om de superieure ontwikkeling van haar efficiënte en betrouwbare toiletonderdelen. Het bedrijf is een legendarisch merk in de loodgietersbranche en actief in Noord-Amerika, Europa (inclusief het Verenigd Koninkrijk), China en Turkije. Via een wereldomspannend distributienetwerk in ruim 80 landen verkoopt Fluidmaster bovendien meer vlotterkranen dan welke andere fabrikant dan ook wereldwijd.  Naast de oorspronkelijke vlotterkraan, die door oprichter Adolf Schoepe werd ontwikkeld en in de loop der jaren steeds verder is verbeterd, omvat de complete serie producten van Fluidmaster zowel op als in de muur te installeren toiletreservoirs (beter is toiletsystemen: denk aan urinoir- en wastafelelementen), gewone en dualflush bedieningspanelen, activeringssystemen, was- en wasvrije pakkingen, toiletreparatiekits en verbindingsstukken.

Het hoofdkantoor van de onderneming staat in San Juan Capistrano, Californië (VS).