Fluidmaster en IPEE bundelen hun krachten

Onlangs hebben Fluidmaster en IPEE hun krachten en kennis gebundeld om toekomstbestendige sanitaire oplossingen te ontwikkelen. Het eerste product van hun samenwerking is een revolutionair slim toilet. Op ISH in Frankfurt maken de bedrijven officieel hun samenwerking bekend.

Wat heeft Fluidmaster en IPEE samengebracht?

  • Fluidmaster: Fluidmaster is altijd bezig met het verbeteren van de reeks oplossingen die wij bieden aan onze klanten. De technologie van IPEE kwam al eerder onder onze aandacht. Dus toen ze langs kwamen en het idee uitlegden om een slim toilet te ontwikkelen - een echt slim toilet - aarzelden we niet om de handen ineen te slaan met IPEE om het te realiseren.
  • IPEE:We wisten altijd al dat onze technologie een meerwaarde heeft voor toiletspoelsystemen. Ervoor zorgen dat onze technologie zo ontwikkeld wordt dat deze breed gedragen wordt, is voor ons erg belangrijk. Met Fluidmaster als een van de grootste spelers op de markt van toiletframes en spoelsystemen zijn zij een voor de hand liggende partner. Door samen te werken met een ervaren merk, kunnen we een systeem ontwikkelen dat geschikt is voor een groot deel van de markt. Bovendien zorgt het werken met een ervaren partner als Fluidmaster voor een snellere en meer geconcentreerde ontwikkeling.

Wat heeft de samenwerking tussen beide partijen opgeleverd?

  • Fluidmaster: We hebben de sterke punten van de infraroodsensortechnologie van Fluidmaster gecombineerd met het vermogen van IPEE om het daadwerkelijke gebruik van een toilet te detecteren. Door IR te combineren met gebruiksdetectie kunnen we voorkomen dat toiletten onbedoeld spoelen. Het toilet reageert niet meer op willekeurige bewegingen van de gebruiker ervoor.
  • IPEE: Zo werkt het: een hoogwaardige aanwezigheidssensor detecteert wanneer een persoon op het toilet zit; een andere sensor houdt constant in de gaten wat er in de toiletpot gebeurt: zowel het waterpeil als de concentratie worden gecontroleerd. Alleen als beide sensoren aangeven dat het toilet is gebruikt en de gebruiker zich van het toilet heeft verwijderd, zal het toilet automatisch doorspoelen. We kunnen ook een gedeeltelijke of volledige blokkering van het toilet detecteren. Omdat we blokkering kunnen detecteren en het doorspoelen kunnen regelen, kunnen we overlopen van het toilet voorkomen.

Wat betekent dit voor de gebruiker?

  • IPEE: Bent u ooit verrast door het automatisch doorspoelen van een openbaar toilet terwijl u nog zat? Vreselijk, toch? Dat is precies wat we kunnen vermijden door IPEE-intelligentie te integreren in de bestaande toiletoplossingen van Fluidmasters. Bovendien spoelt het toilet alleen door tijdens het gebruik. Dit betekent een aanzienlijke waterbesparing.
  • Fluidmaster: Inderdaad. De gebruiker wordt niet meer geconfronteerd met ongewenst doorspoelen tijdens zijn toiletgebruik. Dit scheelt veel ergernis, wat leidt tot een betere toiletbeleving. En over een goede toiletbeleving gesproken: het slimme toilet is voorzien van verstoppingsdetectie, waardoor hij niet doorspoelt als hij op de een of andere manier klem zit. Toiletgebruikers hebben geen last meer van natte en vuile vloeren.

Welke locaties profiteren van deze producten en in hoeverre profiteren ze van de voordelen ervan?

  • Fluidmaster: In principe zijn de slimme toiletten een bijzonder goede keuze in elke openbare, commerciële en horecagelegenheid. Hotels, luchthavens, scholen, openbare gebouwen, benzinestations maar ook winkelcentra, kantoorgebouwen, fabrieken… noem maar op. Op elke locatie waar hygiëne en duurzaamheid belangrijk zijn, is het rendement van deze slimme toiletten extreem hoog.
  • IPEE:Dit product bespaart veel water. Door het aantal ongewenste spoelbeurten van het toilet aanzienlijk te verminderen, kunnen we het waterverbruik verminderen. Dit zie je natuurlijk ook terug op de waterrekening aan het eind van de maand. Maar ook de onderhoudskosten kunnen aanzienlijk worden verlaagd door overlopen te voorkomen.
  • Fluidmaster: zo bedient de vastgoedeigenaar of facilitair manager zijn eindgebruikers niet alleen met een prettige, hygiënische toiletbeleving, hij kan ook zijn totale kosten verlagen.